Cand sa te asteptam?

Activitati

 

Caiac

Lacul nu e aici doar ca sa-l privesti. Poti iesi la o intrecere cu caiacul si sa te distrezi alaturi de prietenii tai. O plimbare cu caiacul pe un canal ingust sau in generozitatea lacului mare, printre nuferi multicolori si rate salbatice, sub mangaierea soarelui la apus, este o reala terapie pentru trup, minte si spirit! Click pe poza pentru a vedea galeria foto.

Mountain bike

Aflata pe malul lacului Paltinu, pensiunea ATRA imbina perfect peisajul pitoresc cu confortul facilitatilor moderne. Valea Doftanei este destinatia perfecta pentru cei care doresc sa evadeze din frenezia si zgomotul obositor al oraselor. Iar pentru spiritele aventuroase, care prefera exploratul si plimbarea in aer liber, prin padure, la rau sau chiar prin zona rurala, exista multiple carari si drumuri care te pot duce acolo unde doresti. Peisajul iti va oferi un adevarat caleidoscop de culori, orice anotimp ar fi. Si ciclistii se pot folosi de bicicletele pensiunii, special pentru o astfel de plimbare. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.
 
 
 

Drumetie pe munte

Echipeaza-te de munte si participa la mini-excursia de 3 ore pe Valea Doftanei. Alatura-te echipei Atra Doftana pentru o plimbare de cateva ore in aer liber pentru a te incarca cu energie pozitiva. Inarmati cu vointa si spirit aventurier, mergem spre Secaria, ajungem la o altitudine de 1.153 m si facem un picnic cu preparate organice, admirand peisajul printre nori. Comuna Valea Doftanei este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, cu multe valente turistice si lipsit de surse de poluare si degradare a mediului. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.

Foc de tabara si lansare de lampioane

Poate fi modul perfect pentru orice cuplu de a isi reinoi juramintele de dragoste sau de a trai momente demne de povestit! Legenda spune ca atunci cand lansezi un lampion, daca iti scrii si o dorinta pe el, aceasta are sanse mari sa devina realitate. Focul de tabara va fi acel lucru care va incalzi atmosfera pentru o petrecere pe cinste! Click pe poza pentru a vedea galeria foto.
 
 

Vizita la stana

La ‪ATRA Doftana‬ plimbarile in natura fac parte din farmecul locului. Va putem pregati un rasfat pitoresc, un drum pana la stana, cu gustari traditionale de pe ‪Valea Doftanei‬: bulz, mamaliga si cascavea. Dupa o vizita ce va dura 2-3 ore, putem sa ne intoarcem la pensiune si sa cinstim un pahar de vin impreuna. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.

Calarie

Cei mai impresionati de lucruri noi si gata sa exploateze tot ce le iese in cale sunt copiii. Ei sunt cei care nu se abat de la nicio aventura, mai ales daca este vorba despre o plimbare cu Lover & Willow pe malul lacului Paltinu. La nici 15 minute pe jos de la ATRA, copiii, dar si adultii se pot bucura de o plimbare cu cei doi caluti, in peisajul linistit. Tariful pentru 45 min este de 80 lei/adult si 40 lei/copil. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.
 
 

Vizita la pastravarie

Amplasarea fermei piscicole se afla la 25 de kilometri de ATRA Doftana, pe Valea Neagra, sat Priscu, la o altitudine de 1.100 m. Activitatea principala a fermei este reprezentata de productia de pastrav pentru consum. Drumul de cateva minute este rasplatiti de un pastrav pe gratar si bulz, produs traditional al zonei. Tariful pentru acest pachet este de 99lei/persoana. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.

Pescuit

Lacul Paltinu, format de barajul cu acelasi nume de pe Valea Doftanei, este o destinatie preferata de pescarii din Prahova, dar si din alte judete. Zona extrem de pitoreasca, legendele despre pestii cu dimensiuni aproape monstruoase si speciile variate de pesti rapitori fac din Paltinu unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din Romania. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.
 
 

Gospodarii taranesti

Depresiunea Tesila – Traisteni reprezinta una din atractiile de pe Valea Doftanei ce ademenesc turistii prin peisajele linistite si atmosfera reconfortanta de aici. Gospodariile traditionale taranesti din satele situate in aceasta zona si locuitorii lor contribuie la atragerea turistilor, proveniti in proportii foarte mari din regiunile urbane. Acestia gasesc pe aceste meleaguri oameni primitori, ce pastreaza cu sfintenie obiceiurile si traditiile transmise din stramosi, din generatie in generatie. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.

Podu Cheii

Satul Podu Cheii, alaturi de Brebu Megiesesc, Brebu Manastirei si Pietriceaua, este unul din cele 4 sate care alcatuiesc comuna Brebu (localitatea Brebu este situata la circa 7 km de Municipiul Campina, Judetul Prahova). Satul a capatat numele Podul-Cheii dupa podisul (“podul”) pe care se gaseste si care este asezat in “V-ul” format de raul Doftana si garla Valea Rea. Podisul a capatat aceasta denumire dupa Cheile Brebului care se gasesc la N-V de podis, chei sapate de apele Doftanei in stanca ce leaga acest podis de culmea de vis-a-vis, o ramura din culmea Baiului, care se numeste Garbova. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.
 
 

Rezervatia “Glodeasa”

Padurea Glodeasa este printre putinele paduri ramase virgine la noi in tara, prezentand o remarcabila diversitate peisagistica: paduri, stanci, pajisti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este impodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege. Rezervatia Glodeasa reprezinta un obiectiv turistic deosebit, prin naturaletea perfecta a peisajului, aerul curat garantat si drumetiile de munte ce pot fi realizate de aici. Rezervatia Glodeasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.

Lacul si barajul Paltinu

Barajul impresioneaza prin inaltimea de 108 m a peretelui care se desfasoară in fata ochilor pe drumul dinspre Campina spre localitatea Valea Doftanei si care poate fi descoperit pe parcursul ascensiunii catre lac pe un drum cu numeroase serpentine. Lacul este locul ideal pentru cei care vor sa petreaca cateva ore in natura admirand un lac de culoarea verde azur aproape tot timpul anului. Click pe poza pentru a vedea galeria foto.